Buna, sunt Dr. Alice!

Acest site iti ofera informatii despre actiunea medicamentelor, când sunt necesare și de ce. Sunt de parere ca informatiile care tin de sănătate trebuie să fie accesibile în orice moment si disponibile tuturor celor care au nevoie de ele. Informațiile pe care le vei gasi pe acest blog și in fișierele mele de medicamente sunt în întregime gratuite, le poti citi, împărtăși și disemina – desigur, acordând credit acestui site. Obținerea oricarui fel de profit de pe urma acestui continut este interzisa. Am încredere că poți salva o viață cu informatiile gasite aici! De aceea am creat acest site.

De ce să citesti dacă nu iei medicamente?

Depinde de tine, de curiozitatea ta și de dorința de a învăța. De asemenea, depinde de voința ta de a-i ajuta pe ceilalți, de a le arăta că iti pasă și de a-i ajuta cu ceva util. Intelegerea efectului medicamentelor este la fel de valoroasă ca resuscitarea cardiaca sau disponibilitatea defibrilatoarelor intr-un mall atunci când viața ta depinde de ele. Gandeste-te la aceste informații ca la un cont de economii pentru cand iesi la pensie, un cont în care depui timp și informatii în loc de bani. Aici vei afla informații legate de:

  • Ce se întâmplă atunci când intarzii un tratament medicamentos sau il eviti cu totul
  • De ce evitarea vizitei medicale te poate costa ani de viață
  • Consecințele nerespectării unui tratament așa cum a fost prescris de medic
  • Ce-a vrut sa spuna prospectul medicamentului prin „asta” sau „cealalta”?
  • De unde știi că un medicament isi face efectul?
  • Cum se administreaza corect un anume medicament și rolul pe care il joaca produsele alimentare in absorbtia lui.

Prin ce se diferentiaza blogul meu de alte site-uri de sănătate?

Eu sunt un farmacist clinician. Dacă recomand sau nu utilizarea unui anumit medicament sau supliment alimentar într-o anumită situație dată, o fac pe baza unui rationament clinic, a unor date publicate si evaluate de alti colegi din domeniu și – desigur – pe baza experienței mele dobandite în calitate de clinician. Acest lucru nu înseamnă că medicamentele sau suplimentele respective sunt “bune” sau “rele” la modul general! Daca se intampla sa nu recomand utilizarea unui medicament într-o anumită situație clinica nu inseamna ca respectivul medicament este contraindicat intotdeauna. S-ar putea să fie SINGURA SANSA DE VIAȚĂ într-o alta situatie. Chiar și apa poate avea efecte negative in cantitati prea mari, prea mici sau când nu este nevoie de ea! Cred ca ai prins ideea… Ne place să dăm vina pe “medicamentul cel rău” uitând de partea de responsabilitate pe care ar trebui sa si-o asume nenumăratii utilizatori neinformați sau dezinformați, clinicienii, oamenii de știință etc. Ca sa nu mai lungesc povestea: cu medicamentele e ca si cu pantofii – aceeasi masura se potrivește multora, dar nu tuturor. Solicita clarificări! Iti voi face disponibila nu doar o opinie, ci si cel puțin o sursa de informatie cu recunoastere internationala. Dacă nu pot face acest lucru eu insami, voi găsi autoritatea în materie și o/îl voi invita sa contribuie pe acest site pentru a vă oferi clarificările pe care nu le pot oferi eu.

Sper ca citirea acestui blog, aderarea la forumul de discuții și vizionarea dosarelor mele de medicamente, filmarile video actuale și viitoare iti vor oferi o mulțime de informații utile (si gratuite). Înscrie-te pentru a primi actualizări regulate, pentru a putea sa participi in forum. Ma bucur sa primesc comentariile și sugestiile tale prin intermediul acestui blog, in special te incurajez sa ma contactezi daca sunt intrebari care nu pot fi facute publice. Esti bine venit(a) să deschizi discuții și să pui întrebări pe Forum. Răspunsul meu va fi la fel de gratuit ca si restul informațiilor gasite aici!

Da, sunt licențiata si contractata in regim de consultanta pentru a oferi recomandari de tratament personalizat. Dacă doresti să afli in ce constau aceste servicii și de ce multi apeleaza la ele, arunca o privire pe pagina mea de servicii de consultanta. De asemenea, gasesc de cuviinta sa te informez ca fac un venit din „affiliate marketing”, deoarece acest lucru îmi permite să acopar cheluielile legate de functionare ale acestui website precum si un conținut gratuit. Desi nu mă opun altor strategii etice pe care le folosesc alți bloggeri, produsele sau serviciile pe care le promovez pe acest website vor fi clar marcate ca marketing sau marketing afiliat. De asemenea, informatiile de medicamente pe care ti le pun la dispoziție sunt in principal cele aprobate de US-FDA; o serie de alternative de tratament disponibile vor fi si ele prezentate cu argumente pro și contra.

De ce fac ceea ce fac?

 

© Copyrighted – All rights reserved to Dr. Alice C. Ceacareanu